‘Apple denkt ook na over het lanceren van een eigen cryptomunt’

Apple begint aan Bitcoin?

Gaat Apple het initiatief van Facebook volgen? Jennifer Bailey, vice-president van Apple Pay, stelt dat Apple ook nadenkt over het lanceren van een eigen cryptomunt. “We denken dat het interessant is. En we denken dat zoiets potentie heeft op de lange termijn.”

Facebook kondigde eerder dit jaar aan met een eigen cryptomunt te willen komen: de libra. Ook bij Apple lijkt men nu voor een eigen digimunt warm te lopen. Jennifer Bailey van Apple Pay, de mobiele betalingsdienst van Apple, gaf dat aan tegenover de Amerikaanse nieuwszender CNN, tijdens een evenement in San Fransisco.

Zij liet zich echter niet uit over de mogelijke achterliggende technologie. Eerder dit jaar meldde Apple Pay dat het bezig was om crypto engineers aan te nemen.

Dan Ives, een analist bij Wedbush Securities, ziet het lanceren van een eigen crypto door Apple erg zitten. “This would be a major shot in the arm for crypto if Apple headed down this path”, zo liet hij CNN weten. Volgens hem zou een dergelijke stap helemaal passen in de strategische focus van Apple voor de komende jaren. Apple zet sterk in op het ‘monetariseren’ van zijn klanten, zo benadrukt Ives.

Apple wil niet bevestigen hoeveel mensen momenteel Apple Pay gebruiken, maar wat wel zeker is, is dat het ‘systeem’ bijna een miljard transacties per maand verwerkt. Sinds de lancering in 2014 is de acceptatie van contactloze betalingen in winkels volgens Bailey in de Verenigde Staten gestegen van 3 procent naar meer dan 70 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *